Benim yangın kapısı Başlarken Çalışmak
Benim yangın kapısı Başlarken Çalışmak
Blog Article
Yangın kapisinda panik pas kolu panik takkadak kapının rahatlıkla açılması kucakin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Soy ve daire kadar mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kez kilitlenmeli?” sorusunun…
Bu bin 500 nefis kapasiteli olan alışverişletmelerde en az 4 adet ivedili çıkış kapısının olması gerekirdi. Haberlerden okuduğumuza gereğince bir pare çıkışı varmış. Muhtemelen yangın da çıkış bapsına yaklaşan bir noktada olduysa onların birçokması olanaksız hale gelmiş olabilir. En azca dört pare müstacel çıkış kapısının bulunması gerekiyordu. Bu baplar en az 80 santim kadar, yüksekliği en azca 2 metre olacak şekilde olmalı. Ivedi çıkış baplarında eşik bulunmayacak veya dışarıya açılır olması esastır " dedi.
Yangın merdiveni kapısı yanmaz yahut belli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak ikrar edilmektedir.
Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en kök kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Sertifikasız yangın kapıları da iyi maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar iktisadi bir almaşık sunar.
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Ayrıca biricik katlı yangın kapısı yapılarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Birfena yerde karşınıza çıkmış olsa da başkalıkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve üstımızdakileri emniyetli alana çabucak boşaltma etmiş olabilelim.
Acil bir durumda hem yangın hem bile ivedili çıkış bapsı bâtınin düzgün olarak bakım ve engellerin kontrolör edilmesini ve bapların kendilerinde hasar olup olmadığını belirleyen testleri bünyelmalıdır.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini müsait görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler görüş önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına münasebet olacaktır.
Bu hatır, yangının denetleme altına aldatmaınmasını dermanleştirdiği ve faciayı daha da trajik hale getirmiş olduğu rapor edildi.
kaynağı bileğişlemtir]
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.